2008. április 20., vasárnap

Sushi rizs készítése

Hogyan készítsünk sushi rizst?

Első lépésben elkészítjük a sushi ecetet.
60ml rizsecetet, 30g cukrot, 5g sót keverjünk el. Tegyük alacsony lángra és addig melegítsük amig a cukor el nem olvad. Mikor kész hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

200g rizst hideg víz alatt addig mossunk amíg a víz teljesen kifehéredik, utána hagyjuk állni 30 percre.
30 perc leteltével tegyük fel a rizst 600ml vízzel fedő nélkül alacsony lángra és főzzük 30 percig.
Mikor kész vegyük le a lángról, tegyünk rá fedőt és pihentessük még 15 percet.

sushirizs.jpg Tegyük a rizst mély tálba terítsük szét és adjuk hozzá előzőleg elkészített sushi ecetünket.
Keverjük össze és kész is van a sushi rizsünk! Tökéletes sushi rizst abban az esetben sikerült készítenünk ha színe hófehér, állaga ragadós.

www.tokyoplaza.org

Nincsenek megjegyzések: